Novosti

 

Od ponedeljka 14.02.2022 godine počeo je sa radom GE 64-slajsni skener za čiju nabavku je Ministarstvo zdravlja, u saradnji sa Rudnikom uglja AD Pljevlja, obezbijedilo sredstva.

Zahvaljujući donaciji preduzeća Osmi red-D doo Podgorica zamijenjen je analogni RTG aparat novim digitalnim aparatom marke VISARIS. Novim aparatom je poboljšana RTG zdravstvena usluga, kao i uslovi rada medicinskog osoblja.

Humanitarna mreža CARITAS, koju u Crnoj Gori čine Caritas Crna Gora, Caritas Barske nadbiskupije i Caritas Kotorske biskupije je donirala Opštoj bolnici Pljevlja EKG aparat, 2 laringoskopa, infuzionu pumpu, 4 pulsna oksimetra i 2 bezkontaktna termometra.

U okviru ekološke akcije "Za ljepšu i zdraviju Crnu Goru" koja se organizuje povodom obilježavanja 30 godina od proglašenja Crne Gore ekološkom državom, u dvorišnom prostoru OB Pljevlja posađeno je 114 sadnica autohtonih vrsta. Akciju su realizovali Agencija za zaštitu životne sredine, Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju CG, RJ Zelenilo - Čistoća Pljevlja i predstavnici NVO "Da zaživi selo" Vaso Knežević i NVO "Legalis" Milan Ostojić.

 

Zbog problema sa nedostatkom parking prostora u okviru kruga Opšte bolnice Pljevlja, uz pomoć firme Mat Company završeni su radovi na pripremi podloge za asvaltiranje parking prostora. Firma Crnagoraput AD Podgorica je donirala asfalt, te je parking prostor proširen sa novih 12 mjesta.

Elektroprivreda Crne Gore donirala je Opštoj bolnici Pljevlja 15.000 evra saznali smo od Nikole Rovčanina,izvršnog direktora EPCG. Donacija je namijenjena za instalaciju sistema centralnog dovoda kiseonika za potrebe Covid bolnice, koji je od izuzetnog značaja za unapređenje liječenja pacijenata.

 

       

                                                                                                                                    

PREVENCIJA KARCINOMA DOJKE

BROŠURA

Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com